"Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden,rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."
Mustafa Kemal ATATÜRK

3 KALEM UN ve 2 KALEM SUSAM ALIMI İHALE İLANI

3 KALEM UN ve 2 KALEM SUSAM ALIMI İHALE İLANI

3 KALEM UN ve 2 KALEM SUSAM ALIMI İHALE İLANI

İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR

Madde 1 – İdareye ilişkin bilgiler

1.1. İdarenin;

  1. a) Adı: ANKARA HALK EKMEK VE UN FABRİKASI A. Ş.
  2. b) Adresi: Macun Mahallesi Anadolu Bulvari No:13/1 06370 YENİMAHALLE / ANKARA
  3. c) Telefon numarası: 3124442243

ç) Faks numarası: 3123973371

  1. d) İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı: Mustafa MUTLU-Satınalma Müdür Vekili
  2. e) E posta :[email protected]

Madde 2 – İhale konusu işe/alıma ilişkin bilgiler

2.1. İhale konusu işin/alımın;

  1. a) Adı: 3 KALEM UN ve 2 KALEM SUSAM ALIMI
  2. b) Türü: Mal alımı
  3. c) İlgili Uygulama Yönetmeliği: Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği

6.000 ÇUVAL ÖZEL AMAÇLI TAM RANDIMANLI UN,1.000 ÇUVAL PASTALIK UN,1.000 ÇUVAL ÖZEL AMAÇLI BAKLAVALIK BÖREKLİK UN,7.500 KG PASTALIK SUSAM ve 25.000 KG SİMİTLİK SUSAM ALIMI

Ayrıntılı bilgi ihale dokümanı içerisinde bulunan teknik şartnamede yer almaktadır.

  1. d) İşin yapılacağı/teslim edileceği yer: ANKARA HALK EKMEK VE UN FABRİKASI A.Ş. Macun Mah. Anadolu Bulvarı No: 13/1 Yenimahalle/ANKARA

 

  1. f) Teslim Süresi ve Teslim Yeri :

İşin başlama tarihi, termin planında belirtilen ilk teslim tarihidir. Sözleşme süresi işin başlama tarihinden itibaren, Özel Amaçlı Tam Randımanlı Un,Pastalık Un,Baklavalık-Böreklik Un,Simitlik ve Pastalık Susam Alımı için 45 (KırkBeş) takvim günüdür. Sözleşme konusu malın teslimatı  İdarenin siparişleri doğrultusunda bu süreyi aşarsa termin planında yeniden düzenleme yapılarak ve istekli ile mutabık kalınarak sözleşme süresi uzatılabilir.

Madde 3 – İhaleye ilişkin bilgiler ve ihalenin yapılış şekli

3.1. İhaleye ilişkin bilgiler

  1. a) İhale kayıt numarası:2025/396896
  2. b) İhale usulü: 3/g istisna kapsamında
  3. c) İhale (son teklif verme) tarihi ve saati: 21.03.2025 Saat: 15:00

ç) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres): Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. İhale Salonu Anadolu Bulvarı No: 13 Y.mahalle / ANKARA Zemin Kat İhale Odası

3.2. İhalenin yapılış şekli

3.1. Bu ihale 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na tâbi olmayıp “açık eksiltme” usulü ile yapacaktır.

3.2.İhaleye katılım için İstekli/İstekliler 4. maddede yazılı yeterlilik evraklarını ihale tarihi ve saatinde İhale Hazırlık Birimine Kapalı Zarf ile teslim etmek zorundadır.

3.3. İhaleye katılım için ihale dosya satın alma bedeli (600,00 TL) TL’dir.

 İdare’nin Vakıfbank Gimat Şubesi TR880001500158007261680355 numaralı  hesabına veya Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. Veznesine elden de yatırabilirler. Yatırdıklarına dair makbuzu İhale Hazırlık Birimine sunup, ihale dokümanlarını elden teslim alabilirler. Yatırılan makbuz taratılarak [email protected] hesabına mail atarak da ihale dokümanlarını temin edebilirler.

3.4. Yüklenici geçici teminat olarak banka teminat mektubu verecekse teminatın aslını ihale dosyasında bulundurmak zorundadır.

3.5. İsteklilerin sunacakları yeterlilik evraklarının içinde ilk teklif mektupları da olmalıdır. İhale Komisyonu tarafından isteklilerin ilk tekliflerinin okunmasını müteakip geçici teminat mektuplarının (makbuz, dekont dahil) %3 ‘ü karşılayıp karşılamadığının kontrolü yapılır. İhaleye katılmada istenen yeterlilik kriterlerinin kontrolü yapıldıktan sonra  ihaleye teklif vermeyi sağlayan isteklilerle “açık eksiltmeye” geçilir. Teminatı uygun olmayan istekliler değerlendirme dışı bırakılır.

3.6. Açık eksiltme sırasında gerekli görülmesi halinde pazarlık aşamasında isteklilerden kapalı zarf şeklinde  “son tekliflerini” vermeleri ihale komisyonu tarafından istenebilir.

3.7. İhale üzerinde kalan İstekli; faks, e-mail veya sözlü olarak Sözleşmeye Daveti izleyen 10 (on) gün içinde, toplam bedelin % 6 sı oranında kesin teminat yatırarak sözleşme imzalayacaktır.

3.8. İdare, ihale saatinden önce veya sonrasında ihaleyi iptal etme hakkına sahiptir.

3.9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatını belirterek vereceklerdir. İhale sonucu üzerine ihale yapılan istekliyle her bir iş kaleminin miktarı ile iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden sözleşme düzenlenecektir.

 

Madde 4- İhaleye yeterlilik şartları

İhaleye katılmak isteyen isteklilerde aşağıdaki şartlar aranır.

  1. a) Gerçek kişi olması halinde noter onaylı imza beyanı olmak zorundadır,

b)Tüzel kişi olması halinde, (ortaklık yapısı ve temsile yetkili olduğunu gösterir) son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesini teklifiyle birlikte sunması zorunludur.

c)İstekliler adına vekaleten katılacaklar için noter tasdikli vekaletname ve imza beyannamesi sunulması zorunludur.

ç)İstekliler tarafından her bir sayfası kaşeli ve imzalı olarak  Teknik Şartname ve İdari Şartname sunulmalıdır.

d)Birim fiyat teklif cetveli (kaşeli ve imzalı ihale tarihini gösterir şekilde)

  1. e) Geçici teminatı yatırdığına dair belge, (Teklif edilen bedelin % 3 ‘den az olmamak üzere),
  2. f) İhale dosyasının satın alındığına dair makbuz, (Dosya bedeli 600 TL)
  3. h) İlgili SGK Müdürlüğünden isteklinin borcu olmadığına dair borcu yoktur yazısı (ihaleden önceki son 1 ay içinde alınmış)

ı) İstekliler üretici  ise Sanayi Sicil Belgesi, üyesi olduğu meslek odası tarafından düzenlenen Kapasite Raporu, meslek odası tarafından düzenlenmiş İmalat Yeterlilik Belgesi, meslek odası tarafından düzenlenmiş Yerli Malı Belgelerinden birini sunmaları yeterlidir.

İstekliler üretici değil ise üretici firma veya üretici firmanın yetkilendirdiği firma ile imzalanmış yetkili satıcılık belgesi veya bayilik belgesi ile birlikte, üretici firma adına düzenlenmiş Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik’in EK-1 ve EK-14’ünde belirtilen faaliyet konularından teklif edilen kalemleri içeren ve ihale tarih itibari ile geçerliliği bulunan işletme kayıt belgesini sunmaları zorunludur.

  1. j) İhaleye iş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde; İş ortaklığının her bir ortağı tarafından yukarıda belirtilen (a), (b), (c), (ç), (d), (f), (h) ve (i) maddelerinde yer alan belgelerin ayrı ayrı sunulması zorunludur.

 

Madde 5-Belgelerin Sunuluş Şekli

5.1. İstekliler ihaleye katılmak için  4. maddede  istenen evrakların asılları ve fotokopileri ile birlikte kapalı zarf içerisinde, zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı veya ticaret unvanı, tebligata esas açık adresi, teklifin hangi işe ait olduğu ve ihaleye yapan İdarenin açık adresi yazılmalıdır.  Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş şekilde hazırlanarak İhale Hazırlık Birimi’ne sunulmalıdır. Evrakların asıllarını “Aslı İdarece Görülmüştür” yaptırmak isteyen İstekliler ihale saatinden en az 2 saat öncesinde veya ihale sonrasında ilgili personele yaptırabilirler.

 

Madde 6-İhalenin yabancı isteklilere açıklığı

6.1. Bu ihaleye sadece yerli istekliler katılabilir. Yabancı isteklilerle ortak girişim yapan yerli istekliler bu ihaleye katılamaz. İhaleye katılan gerçek kişilerin yerli istekli oldukları, teklif mektubunda yer alan Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasından anlaşılır. Tüzel kişilerin yerli istekli oldukları ise teklif mektubunda beyan edilen bilgiler üzerinden değerlendirilir.

 

Madde 7-İhaleye katılamayacak olanlar

 

7.1. 4734 sayılı Kanunun 11 inci maddesinde ihaleye katılamayacağı belirtilenler ile 4734 sayılı Kanunun 53 üncü maddesinin (b) bendinin (8) numaralı alt bendi gereğince alınacak Bakanlar Kurulu Kararları ile belirlenen yabancı ülkelerin isteklileri doğrudan veya dolaylı yada alt yüklenici olarak kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihaleye katılamazlar.

7.2. Bu yasaklara rağmen ihaleye katılan istekliler ihale dışı bırakılarak geçici teminatları gelir kaydedilir. Ayrıca bu durumun tekliflerin değerlendirilmesi aşamasında tespit edilememesi nedeniyle bunlardan biri üzerine ihale yapılmışsa, isteklinin teminatı gelir kaydedilerek ihale iptal edilir.

7.3. Haklarında ihalelere katılmaktan yasaklama kararı bulunmaması kaydıyla, kamu davası açılanlara ilişkin olarak Kanunun 59 uncu maddesinde yer verilen özel düzenleme veya kanunlarda yer verilen düzenlemeler nedeniyle ihalelere katılamayacak durumda olduğu halde ihalelere katılan istekliler sadece ihale dışı bırakılır. Bu durumda olanlar hakkında ayrıca 4734 sayılı Kanunun 11 inci ve 58 inci maddelerinde yer alan idari yaptırımlar uygulanmaz.