KALİTE POLİTİKAMIZ
“Sağlıklı üretim, hijyenik dağıtım”
T.C. ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
HALK EKMEK
Kalite Politikamız
En hijyenik koşullarda kaliteli ve lezzetli ekmek üreterek müşteri memnuniyetini ön planda tutmak, sağlıklı koşullarda üretilen ekmeklerin yine modern ve hijyenik ortamlarda tüketiciye ulaşmasını sağlamak.
Yasalara ve mevzuatlara bağlı kalınarak çalışanların memnuniyetini sağlamak, işçi sağlığını ve güvenliğini oluşturmak, yasa ve mevzuatlar çerçevesinde çevre kirliliğini azaltmak, ürün çeşitlendirilmesine giderek, halkın temel gıda maddesi olan ekmekte fiyat dengesini kurmak.
Doğal afetlerde yurt içi ve yurt dışında halkın temel gereksinimi olan ekmek ihtiyacını karşılamak, seyyar fırınları ivedilikle devreye sokmak.
Çalışanların, Kalite, Gıda, Çevre, İş Güvenliği yönetim sistemleri konusunda bilinçlendirilerek, sistemin sürekli iyileştirilmesini sağlamak.
Halkın gereksinim duyduğu beslenme ve diyet açısından önem arz eden ekmekleri üretmek için teknolojiyi sürekli takip ederek AR-GE biriminin desteği ile yeniliklerden faydalanmak ekmek verimini artırarak maliyetleri düşürmek, bu çalışmaların sürekliliğini sağlamak ve sektörde yeniliklerin öncüsü olmak.

Sosyal Medya'da HALK EKMEK
Buğdayın ekmeğe olan zorlu yolculuğunu
Sofraların baş tacı, toplumumuzun temel besin maddesidir ekmek. Tarladan sofradaki yerini alıncaya kadar zahmetli bir yolculuktur ekmeğin öyküsü.
Ekmeğin kabul gören en eski hikayesine göre; ilk insanlar su ile ıslatılmış ve kendi haline bırakılmış buğday kırmasında gözeneklerin meydana geldiğini görmüşler ve gözenekli kütleyi sıcak taşlar üzerinde pişirdikleri zaman lezzetinin iyi olduğunu anlamışlardır. Cilalı Taş Devrinde Kestane, Meşe Palamudu gibi bazı bitkisel ürünlerin ezilip suyla karıştırdıktan sonra elde edilen hamurun, kızgın taşlar üzerinde ya da kül içerisinde pişirilerek yendiği de bilinmektedir.