Halk Ekmek

Ürünler

Şampiyon Ekmek

Beslenme çantalarının yeni yıldızı...

Şampiyonların ekmeği, Şampiyon ekmek

Halk ekmek, Şampiyon ekmekle ürün yelpazesine bir yenisini daha ekledi. Uzun AR-GE çalışmaları sonucunda ve Hacettepe Üniversitesi?nden Prof. Dr. Hamit KÖKSEL?in katkılarıyla hazırlanan Şampiyon ekmek, 7?den 70?e herkesin tüketmesi gereken bir besin. İlköğretim çağındaki çocukların tüketmesi hâlinde de onların sağlıklı yetişmelerine katkı sağlıyor. Dar gelirli vatandaşlarımız çocuklarının beslenme çantalarına koyacakları besin maddelerinde sıkıntı yaşıyorlardı. Şampiyon ekmek, hem fiyatıyla, hem de içeriğindeki zengin vitaminleriyle bu sıkıntıyı ortadan kaldırdı ve çocukların beslenme çantalarındaki yerini aldı. Bu ekmek, özellikle orta yaşlı insanların sağlığına faydalı olması için yapıldı. 2010 yılı içerisinde raflardaki yerini alan Şampiyon ekmek, başkentlilerin beğeniyle tükettiği bir ekmek çeşidi oldu. İlk çıktığı dönemde 30,000-40,000 üretilen Şampiyon ekmek, başkentlilerin beğenisini kazandıktan sonra 100,000?i geçti. Türk Gıda Kodeksinde belirtilen katkılarla el değmeden yoğrulan hamurun fermantasyona bırakılıp pişirilmesi ile elde edilir. Şampiyon ekmek içerdiği vitamin ve mineraller bakımından iyi bir enerji kaynağıdır. Günlük enerji ihtiyacı fazla olan çalışanların enerji ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur. Ekmeğimiz;

İçeriğindeki kuru üzümden dolayı : A, B1,B2, B6 ve C vitaminlerinin yanı sıra potasyum, kalsiyum, demir, sodyum, fosforik asit, organik asitler ve formikasit minerallerini içerir. Günlük kalsiyumun 1/5?ni demirin ise 1/3?nü karşılar. Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin kemik gelişimin yanında kansızlığa, halsizliği, zayıflığı ve isali tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyende üzüm yemelidir çünkü enerji verir. Protein ve karbonhidrat kaynağıdır. Kanın temizlenmesine yardımcı olur. Unutkanlığa ve vücudun virüslere karşı dirençli olmasında etkilidir. Karaciğer zafiyetine, öksürüğe bronşite de iyi gelir. Mideye çok faydalıdır. Unutkanlığa iyi gelir. Kuvvetli bir gıdadır. Karaciğerin dostudur, kan yapar, kumları döker, sert urları eritir. Sarılığı giderir.

İçeriğindeki zerdeçaldan dolayı: Antioksidan etkilidir. Curciminin antioksidan etkisinin E ve C vitaminlerinden daha güçlü olduğu görülmüştür. Curcimin kansere karşı koruma sağlar ve tümör hücrelerinin çoğalmasını engelleyici özelliği vardır. Cilt, kolon ve göğüs kanseri için faydalı olabileceği görülmüştür. İltihap giderici özelliği vardır. Karaciğer için yararlıdır, güçlendirir ve karaciğerden toksinlerin atılmasına yardım eder, solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde yararlanılır. Astım, bronşit, sinüzit ve alzheimer hastalıklarına iyi gelir. Safra kesesi ve safra yollarının fonksiyonel hastalıklarına karşı etkisi zerdeçalın yararları arasındadır. Kolesterolü azaltıcı etkisi vardır. Kalp hastalıklarını önleyebileceği yapılan araştırmaların sonuçlarından biridir. Zerdeçal kullanımı hazmı kolaylaştırır. Sigaranın verdiği zararları önemli ölçüde azaltabileceği yapılan bir çalışmada görülmüştür. Deri hastalıklarından yararlıdır. Katarak oluşumu, felç gibi rahatsızlıkların tedavisinde olumlu etkileri vardır.

İçeriğindeki çörek otunda bulunan nigellon ve alfa-pinen gibi eterli yağlar solunum borusunun genişleyip krampların giderilmesini sağlar. Toksit zehirleri baskılar ve onların vücuttaki zararlarını en aza indirir. Mide rahatsızlıklarına, reflüye, romatizmal hastalıklara ve böbrek hastalıklarına iyi gelir. İltihap önleyici ağrı dindirici ve idrar söktürücü etkisi vardır. Düzenli kullanımda kan şekerini düşürür. Yaraların çabuk iyileşmesine ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır. İçeriğinde bulunan B1, B2 ve B6 vitaminleri pekçok enzimin üretiminde önemli rol oynar. Bunlar savunma ablukalarını yok edip, boyun altı bezini ve dolayısıylada savunma sistemini güçlendirir. Folasidi vitamini ise kalp ve tansiyon problemlerinin oluşma riskini en aza indirger. Beta karotin, A,E ve C vitamini selen gibi antioksitler vücudun savunma sistemini destekler. Mikrop virüs ve mantarlara karşı etkili bir savunma aracıdır. Allerjiyi engeller, hormon sistemini ve ruh hâlini güçlendirir.

İçeriğindeki tarçından dolayı: Zengin kalsiyum, magnezyum lif ve demir kaynağıdır. LDL kolesterolü düşürür. Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler. Soğuk algınlığını önler. Mide rahatsızlıklarını önler. Eklem yangısı ağrılarına ve adet öncesi gerginliklere iyi gelir. Bedeni ve ruhi sıkıntıyı giderir, hazmı kolaylaştırır. Yorgunluğu giderir. Antiseptiktir, iştah açar, kötü kokuları öksürüğü ve ishali keser. Kan şekerini dengeler.

İçeriğindeki keçiboynuzundan dolayı: Nefes darlığına ve astım hastalığına karşı oldukça etkilidir. İçerisindeki kalsiyum oranı süte oranla yaklaşık 3 kat fazladır. Kalsiyum ihtiyacının karşılanmasında çok iyi bir destekleyicidir. A,B,E vitaminleri, fosfor ve yüksek oranda çinko içerir. Vücuda yiyecekler aracılığıyla giren radyasyonu dışarı atar. Testesteron seviyesini arttırır.

İçeriğindeki fındıktan dolayı: Omega 3 içerdiği için kalp ve damar dostudur. Damar sertliğini önler. Tansiyonu düşürür. Antioksidandır ve yaşlanmayı geciktirir. Kalp damar beyin ve sinir fonksiyonlarını düzenler. Yaraların iyileşmesinde faydalıdır. Prostat kanserine karşı koruyucudur. B5 vitamininden dolayı stres giderici özelliği vardır. B6 bağışıklık sistemini güçlendirir. B9?dan dolayı hamile bayanlarda destekleyici özellik gösterir, felç ve bunama riskini azaltır. D vitamininden dolayı kan hücreleri yapar ve kromdan dolayı kan şekerini düzenler. Bordan dolayı da kemikleri güçlendirir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Kolesterolü düşürür. Kalp ritminin ayarlanmasına yardımcı olur. Günlük E vitamini ihtiyacını karşılamakla etkilidir.

Her zaman halkımızın yanında sağlığını düşünen Halk Ekmek bir ilke imza atarak dar gelirlinin yanında olduğunu yine göstermiştir. Hijyenik bir şekilde üretilen ekmek çeşitlerimize ek olarak üretilen fındıklı üzümlü şampiyon ekmeğin 100 gr?ı yaklaşık 386 k.cal?dır.