Halk Ekmek

Ürünler

Halk Çerez

T.M.O.’nun 2008 ve 2012 yılları arasında yaptığı ekmek israfı araştırma sonuçlarına göre israf edilen ekmek 6 milyon adettir. T.M.O. verilerine göre ekmek israfının yarısı fırınlarda üretim aşamasında veya üretim fazlası olarak gerçekleşmektedir. Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. ile Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümlerince yapılan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje ile ekmek israfının önlenmesi ve sağlıklı ürün grupları geliştirilerek ekonomiye kazandırılması amaçlanmıştır. Bu proje ile üretim esnasında beyaz, fazla kızarmış, bıçak açmamış, şekli bozuk vb. ekmekler satışa sunulmayarak, hijyenik koşullarda muhafaza edilir. Bu ekmekler dilimlenerek tekrar fırınlandıktan sonra öğütülerek galeta unu yapılır. Galeta unları ekstrüzyon pişirme teknolojisi kullanılarak sağlıklı ürün grupları olan ve çeşitli yaş gruplarına hitap eden çerezler üretilerek ekonomiye katkı sağlanır. Halk Ekmek Fabrikası olarak, 5 çeşit Halk Çerez üretmekteyiz. Bunlar, tam buğday unlu, yer fıstığı aroma çeşnili, acı biber aroma çeşnili, sade dolgulu ve dolgulu kakaoludur. Fabrika satış yerimiz ile Gökkuşağı satış yerimizde satışı başlayan Halk Çerez, kısa bir süre sonra tüm büfelerimizde satışa sunulacaktır.