Bizden

Haberler

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİNDE EKMEK DERSİ

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal etkinlik ve organizasyon kulübünün organize ettiği konferansa Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İLKBAHAR davet edildi. İlkbahar öğrencilere ekmeğin geçmişten günümüze yolculuğunu anlattı. Katılımın oldukça yoğun olduğu konferansa Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin DOĞAN, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Memiş Okuyucu, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Konferansın başlangıcında “Toprağın sarı saçlı güzeli buğday” isimli tanıtım filmi izlendi. Ardından kürsüye çıkan Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, Ankara Halk Ekmek Fabrikası hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra ekmeğin yolculuğunu, kaliteli ekmeğin özelliklerini, ekmeğin gelenek ve göreneklerimiz ile inancımızdaki yerini, ekmekçilik sektörünü kısaca ekmeğe dair ne varsa her şeyi öğrencilerle paylaştı. Daha önce de farklı üniversitelerde konferanslar veren İlkbahar, öğrencilerle birlikte olmaktan, onlara ekmeği anlatmaktan büyük haz duyduğunu ifade etti. İlkbahar; “Bu ortama girince insan kendini daha genç ve zinde hissediyor. Aklıma öğrencilik yıllarım geldi. Hayatın en güzel yılları gerçekten de öğrencilik yıllarıymış” dedi. Halk Ekmek Fabrikası olarak ürettikleri ürünlerin tamamını öğrencilere anlatan İlkbahar, konferans sonunda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulundu. Oldukça verimli ve keyifli geçen konferansın ardından Rektör, Prof. Dr. Metin DOĞAN, Ali İlkbahar’a günün anısına plaket takdim etti. Halk Ekmek Fabrikasının el değmeden üretim yaptığını vurgulayan İlkbahar, tüm öğrencilerin bunu müşahede etmeleri için fabrikaya davet etti. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin DOĞAN, verdiği bilgiler için Genel Müdür Ali İlkbahar’a teşekkür etti. Doğan öğrencilerine hitaben şöyle konuştu: “Amacımız ekmeği, ekmeği en iyi bilenden dinlemekti. Ekmek her gün soframızı üç öğün ziyaret eden, üstüne şiirler, romanlar yazılan, kültürümüzde hem kutsal özelliği açısından çok önemli yer tutan bir madde. Bizler bilinçli tüketiciler olarak her gün önümüze gelen ekmeğin macerasını öğrenmek açısından bu konferansı çok önemsedim. Böyle bir proje bana söylendiğinde çok memnun olarak kabul ettim. Bizler entelektüeller olarak, topluma önderlik edecek kişiler olarak öncelikle kendimizi eğitim aldığımız alanla ilgili değil, genel kültür olarak da belli bir donanım içinde olmamız gerekir ki çevremizdekilere de bu tecrübelerimizi aktarabilelim. Ayrıca şunun da müjdesini vereyim, bizim buradaki kantinimize de Halk Ekmeğin el değmeden üretilen ürünlerini, simit ve poğaçalarını alalım. Bu konuda bir adım atalım istiyoruz. Ali beye de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Genel Müdür Ali İlkbahar, kendisine böyle bir fırsat verildiği için Üniversite yönetimine ve öğrencilere teşekkür etti.

Top